Caroline Munro
Vipco: Saksia, valheita ja videonauhaa
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Evil Force (1977) :: Meatcleaver Massacre

aka Revenge of the Dead; The Hollywood Meatcleaver Massacre; Morak - il potere dell'occulto

Evil Force #1 Evil Force #2

Genre

"They paid for their crimes... in BLOOD!"

VIPCOn Evil Forceksi uudelleen nimeämä Meatcleaver Massacre on lupaavasta videokannestaan huolimatta sitten halpiskauhujen sitä puolta, josta ei ole löydettävissä ensimmäistäkään hyvää ideaa tai edes tekemisen iloa, vain tylsää ja tasapaksua roskaa. Hieman yllättäen myös shokkivaikutukset puuttuvat, vaikka elokuva pyrkiikin nimellään rahastamaan The Texas Chain Saw Massacren suosiolla. Jonkinlainen kajahtanut professori tässä kuitenkin on pääosassa, esitelmöimässä koululaisille vanhasta Morag-demonista. Mies ei ole opettajana mitenkään hyvässä suosiossa, koska haukkuu erittäin stereotyyppisen näköisiä luokan koviksia aina kun vain mahdollisuus on. Kovisten kosto on kammottava; he murtautuvat professorin taloon, kolauttavat tältä kallon hajalle ja lähtevät sitten tyttären perään. Koomassa makaavanakin professori saa tietää kuka on vastuussa hänen nykyisestä olotilastaan ja päättää pistää pahantekijät maksamaan, kutsuen alitajuisesti palvomaansa demonia kostamaan.

Evil Force [1]
Evil Force [2]

Tämä kosto tapahtuukin paha kyllä niin tylsästi ja verettömästi, ettei pahemmasta väliä. Suurin osa ajasta menee johonkin aivan muuhun kuin itse asiaan, eli lähinnä poliisien tai kovisjengin jäsenten tylsän arkielämän seuraamiseen. Murhista ainoa vähänkään kiinnostava on kalkkuna-arvoja sisältävä kohtaus, jossa eräs erämaahan lähtenyt jengiläinen saa kimppunsa siellä kasvavat puut, jotka huitovat oksillaan miehen mahan auki varsin verisesti. Sen sijaan elokuvan nimessä mainittua lihakirvestä käytetään tasan yhdessä kohtaa, eikä silloinkaan voida verilöylystä puhua. Muutenkin murhissa tuntuvat ideat olevan kortilla eikä vertakaan sen erämaakohtauksen jälkeen juuri nähdä. Elokuvan ainoa piristys onkin täysin epädramaattisessa lopussa esiintyvä Morag, joka on hassuinta mitä on vähään aikaan nähty ja tuo mieleen Swamp Thingin Wes Cravenin samannimisestä kalkkunasta.

Evil Force [3]
Evil Force [4]

Kannessa suurella mainostettu Christopher Lee esiintyy ainoastaan prologissa ja epilogissa, joilla ei ole itse elokuvan kanssa mitään tekemistä ja ne onkin ilmeisesti kuvattu erillään muusta materiaalista. Lee itse luuli jaksoja filmattaessa olevansa palkattu jonkin Twilight Zone -tyylisen tv-sarjan juontajaksi ja suuttui aikoinaan kyseisestä huijauksesta sen verran, että nosti asiasta oikeusjutun.

*½---
keskiarvo
toimitus
2.10/5.00 (5)
 JSSMTPJM*THPI
  2.5 3.0 1.5 3.0 1.5 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -5 (15)
33%
Meatcleaver Massacre (1977)  Meatcleaver Massacre (1977)Revenge of the Dead  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9