Caroline Munro
Tarvitsen elokuvia: R&A 2004 -festivaalipäiväkirja
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12

6. päivä: Keskiviikko 22.9

Kuudes päivä oli laadullisesti parempi kuin samanniminen Schwarzenegger-elokuva. Kuumeinen olotila alkaa hellittää ja löydän uutta puhtia elokuvien katseluun. Kohti Engeliä! Ensimmäisenä vuorossa oleva Guy Maddinin Dracula: Pages From a Virgin's Diary on aikamoista nannaa kaltaiselleni Murnaun Nosferatun fanittajalle. Mykkäelokuvana toteutettu ja balettiesityksen pohjalta muokattu kaunis teos on hiukan pitkitetty, mutta Maddinin mukaan ujuttama odottamaton huumori jaksaa virkistää. Tanssikohtaukset ovat upeita, musiikki on kohdallaan ja kuvallisesti meno on todella vaikuttavaa.

Sitten Rexiin Silver Cityn luo. John Saylesin uusin elokuva onnistuu monilta osin erinomaisesti mutta kokonaisuus ei toimi niin hyvin kuin pitäisi. Chris Cooperin esittämä äärimmäisen georgebushmaisen kuvernööriehdokkaan ympärillä pyörivän elokuvan hahmogalleria on rikas ja hyvien näyttelijöiden elävöittämä, mutta elokuva on vähän ylipitkä ja aina välillä koko kankaan täyttävät sarkastiset ilmoitukset joissa vakuutetaan kandidaatin välittävän juuri SINUSTA ovat jo aivan liian ilmeisiä eivätkä sovi lainkaan muuhun elokuvaan.

Säästynpä kävelyltä, sillä The Football Factory on samassa salissa. Takariville marssii joukko kaljuhkoksi päänsä ajaneita isokokoisia ja uhkaavan näköisiä miehiä, jotka huutavat kovaa ennen elokuvaa ja nauraa röhöttävät järjettömällä energialla elokuvan tapahtumille. Itse en ole samaa ilmeistä kohdeyleisöä ja elokuvanautinto jää pienemmäksi, vaikka The Football Factory onkin juuri ja juuri viihtyisän puolella. Suuntaan kohti Engeliä ja haukun matkan varrella The Football Factorya tutuille joihin törmään.

Päivän viimeisenä elokuvana on Baadasssss! Ottaa päähän että elokuvan pohjana oleva Sweet Sweetback's Baadassss Song -elokuva on minulta näkemättä, mutta eipä se juuri menoa haittaa, auttaisi vain hieman kontekstia. Mario van Peeblesin ohjaama elokuva kertoo hänen Melvin-isänsä tekemästä vallankumouksellisesta elokuvasta, jossa mustaihoiset nähtiin ensimmäistä kertaa kunnon rooleissa sankareina sortajia vastaan. Peeblesin ohjaus on odottamattoman toimivaa ja paikoitellen yllättävän omaperäistä ja hänen näyttelijätyönsä ankarana ja taipumattomana Melvininä on kenties koko miehen uran paras suoritus. Pienenpienessä sivuroolissa nähdään itse Batman eli Adam West! Antakaa tälle miehelle isompia rooleja välittömästi!

Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12