Caroline Munro
Elitistin suuri barbaarikatsaus - osa 3
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14

Barbarian Queen (1985)

aka Queen of the Naked Steel

Barbarian Queen #1 Barbarian Queen #2

Ah, mitäpä olisi barbaarielokuva ilman alun kylähyökkäystä - kenties kerrankin jotain omaperäistä? Sitä Barbarian Queen ei valitettavasti ole.

Pääbarbaarisankaritar Amethean (Lana Clarkson; Deathstalker, Wizards of the Lost Kingdom II) kotikylä joutuu heti elokuvan alussa sotilasjoukon ryöstämäksi ja polttamaksi. Ryöstön yhteydessä Amethean sisko raiskataan ja kidnapataan, samoin Amethean tuleva sulhanen. Siis kidnapataan, ei raiskata. Pahus sentään, häitäkin kun oli tarkoitus viettää vielä juuri samana päivänä. Rohkea Amethea ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ratsastaa etsimään siskoaan ja aviomiestään.

Barbarian Queen [1]
Barbarian Queen [2]

Juonesta ei sen enempää kannata yksityiskohtia paljastella, tai miten voisikaan, kun mitään oikeaa juonta ei alun tapahtumien jälkeen tunnu elokuvasta löytyvän. Kohtauksesta toiseen hurjalla vauhdilla ryntäilevä tarina pursuaa ainoana sisältönään runsaasti tissejä ja miekkataisteluja. Nopea tempo tällaisessa aivotonta viihdettä tarjoilevassa elokuvassa on tietenkin vain suuri plussa, joten sen suhteen ei valittamista ole. Toki on myös selvää, ettei tekijöiden tarkoituksena ole ollut tehdä elokuvasta mitään suurta eeposta, joten omalla aivottomalla sarallaan Barbarian Queen voitaneen todeta melkeinpä onnistuneeksi elokuvaksi. Jos puuduttavien taistelu- ja tissittelykohtauksien seasta haluaa jonkin valopilkun esiin tuoda, niin loppupuolen kidutustelinekohtaus yllätysmomentteineen on harvinaisen huvittavaa katseltavaa.

Barbarian Queen [3]
Barbarian Queen [4]

Ohjaaja Héctor Oliveran aikaisempaan fantasiaelokuva Wizards of the Lost Kingdomiin verrattuna Barbarian Queen on ohjaustyönä huomattavasti edeltäjäänsä laadukkaampi. Wizards of the Lost Kingdomin ultranopea tempo on periytynyt tähänkin elokuvaan, mutta Barbarian Queenin kohtaukset pysyvät huomattavasti Wizards of the Lost Kingdomin rönsyilyä paremmin kasassa. Käsikirjoituksen elokuvaan väsännyt Howard R. Cohen on useiden Cirio H. Santiagon elokuvien käsikirjoitusten lisäksi vastuussa myös sellaisten merkkiteosten juoniraapusteluista kuin Deathstalker I, Deathstalker III, Deathstalker IV, Saturday the 14th Strikes back ja Barbarian Queen II.

Barbarian Queen [5]
Barbarian Queen [6]

Barbarian Queenilla on kestoa vain 70 minuuttia, joten se on helppo nauttia kevyenä välipalana missä tahansa välissä - jos siis ylipäänsä tällaista fantasiatissiviihdettä halajaa nähtäväksi.

***--
keskiarvo
toimitus
2.67/5.00 (3)
 JSJMEM
  3.0 3.0 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.13/5.00 (8)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14