Caroline Munro
Kökkö-kungfun kosto: Vengeance Video UK
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

The Fatal Flying Guillotines (1977)

aka Yin yang xie di zi; Fatal Flying Guillotine; Vier stahlharte Fäuste

The Fatal Flying Guillotines #1 The Fatal Flying Guillotines #2

Shaw Brothersin The Flying Guillotinen (1974) popularisoima lentävä päiden irroittaja jatkaa seikkailujaan Raymond Liun The Fatal Flying Guillotinesissa. Chan Sing (The Iron Fisted Monk, 1977) esittää erakoitunutta giljotiininkäyttäjää ja Carter Wong (The 18 Bronzemen, 1976) shaolin-munkkien seurassa viihtyvää sankaria.

The Fatal Flying Guillotines [1]
The Fatal Flying Guillotines [2]

Päitä irtoaa kiitettävä määrä ja taistelua löytyy suorastaan puuduttavuuksiin asti. Siinä missä kollegoidensa täysin aiheellisesti "isoksi melonipääksi" kutsuma Wong pilaa tavaramerkikseen muodostuneella möllöttämisellään kaikki kohtauksensa, on Chan jälleen pahis paikallaan ja saa The Fatal Flying Guillotinesin hetkittäin tuntumaan lähes elämisen arvoiselta. Kyllästyminen uhkaa aina Chanin ja giljotiinien poistuessa kuvasta.

The Fatal Flying Guillotines [3]
The Fatal Flying Guillotines [4]

Vengeance Video -katsauksemme kuuden elokuvan kruununjalokiveksi The Fatal Flying Guillotinesin nostaa kuitenkin se, ettei siinä ole kilpailijoistaan poiketen lainkaan tahallista huumoria. Tahatonta sitäkin enemmän, mistä vastaa pääasiassa typerryttävillä aforismeilla, maanisella naurulla ja "you bastard!" -kiroamisella täytetty dubbiääniraita.

Versioinfo (28.9.2005):

Dvd on taattua, ala-arvoista Vengeance-laatua, mutta tällä kertaa sentään laajakangasformaatissa. Elokuva vaikuttaa päidenkatkonnan osalta myös leikkaamattomalta, vaikka pituutta on vain 77 minuuttia.

*½---
keskiarvo
toimitus
1.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
3.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8