Caroline Munro
Night Visions - Maximum Halloween 3005
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Pervert! (2005)


Pervert! #1 Pervert! #2

Lihallisesta kauhusta siirrymme hieman... toisenlaiseen... lihallisuuteen. Kunnianosoitus Russ Meyerin psykedeelisen riehakkaille tissifetisistisille elokuvateoksille kuulostaa lähtökohtaisesti huonolta sekä tavattoman typerältä idealta, kuten esimerkiksi Double-D Avenger (2001) niin kovin ponnettoman mitättömästi todistaa. Meyerin intohimoa ja tempoilevan suorasukaista tyyliä ei ole kovin helppo toistaa, mutta Pervert! onnistuu siinä tekijäryhmän lahjakkuuden, luovan hulluuden sekä tissimanian ansiosta.

Pervert! [1]
Pervert! [2]

Pervert! on nimensä veroinen elokuva. Käsikirjoittaja Mike Davis ja Ohjaaja Jonathan Yudis suorittavat onnistuneen aikahypyn suoraan 70-luvulle ja elokuva tuntuu melkein rinnakkaisuniversumin Russ-sedän ohjaamalta. Teemat ja kuvasto ovat samaa kamaa, mutta nupit on väännetty riehakkaasti kaakkoon ja ilottelukierrokset venyvät huimiin mittasuhteisiin sekopäisyydessään.

Pervert! [3]
Pervert! [4]

Siispä: Pervert! on tietoisen tökerö mutta äärimmäisen tyylitietoinen komedia, joka hieroo seksismiään sekä latenttia hyväntuulista naisvihaansa vasten katsojan riemastunutta naamaa, usein pomppivien jättitissien muodossa. Hahmot puhuvat Meyer-kieltä, eli elävät astetta vasemmalle ns. todellisesta maailmasta. Kaikilla on koko ajan mielessä vain seksi. Kenen kanssa, ei niin väliä. Ajalla, paikalla tai oikeastaan millään muullakaan ei ole mitään väliä, aina on aikaa lievään irstailuun vaikka vihjailevalla voin hieronnalla maissintähkään.

Pervert! [5]
Pervert! [6]

Hillittömän absurdi elokuva pyörii isä-poikasuhteen sekä siihen liittyvän edesmenneen äidin ympärillä. Juonipaljastuksia ei viitsi sanoa oikeastaan yhtään, sillä niin odottamattomaan suuntaan autiomaassa kuvatun Pervert!in kaiken kattava ällistyttävyys revähtää loppumetreillä. Kun ihmeempää sisältöäkään ei juuri löydy, lienee vain parasta todeta meyeristien ja poliittisesti todella epäkorrektin absurdin komedian ystävien varmasti nauttivan tästä. Ainoa varsinainen huono puoli elokuvassa näin koko yön festivaalien kannalta on, että sen jälkeen on mahdotonta katsella naisnäyttelijöitä odottamatta heidän pikapuoliin muljauttavan rintansa ulos vaatteiden kahleista ja tanssivan villisti hunajan peitossa.

Pervert! sai myös kunnian olla yön ensimmäinen elokuva, jossa maalaisjuntit nähdään anteeksi pyytelemättömän tolloina pervoerkkeinä.

***½-
keskiarvo
toimitus
3.07/5.00 (7)
 JSSMJLTPIREM
  3.5 3.5 3.0 3.0 3.5 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.64/5.00 (7)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  1 (9)
11%
Pervert! (2005)  Pervert! (2005)  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9