Caroline Munro
Cine español #1: Algunos sangre, senor Larraz?
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14

The Golden Lady (1979)

Eliminaattorit

aka Ángeles de fuego, Los; Epiheirisi: 'Hrysoi angeloi'

The Golden Lady #1 The Golden Lady #2

Genre

The Golden Lady edustaa hieman poikkeavaa Larraz-tuotantoa. James Bondin myötä agenttielokuvia tehtailtiin 60-luvulla ympäri Eurooppaa hurjaa tahtia. Muutamassa vuodessa into laantui, mutta siinä missä itse Bond-elokuvia, muitakin agenttielokuvia ilmaantui tasaisesti myöhemminkin. Suunnilleen samoihin aikoihin The Golden Ladyn kanssa mm. espanjalainen José Antonio de la Loma teki kohtuullisen Hypyn tuntemattomaan (Jugando con la muerte, 1982), jossa näytteli Maud Adams (Octopussy, 1983). Larrazin elokuvaan lienee vaikuttanut myös hieman aiemmin suosituksi tullut tv-sarja Charlien enkelit (1976-1981), sillä hommat on laitettu hoitamaan pätevien naisetsivien joukko.

Christina Worldin (oikealta nimeltään Ina Skriver) esittämä Julia Hemingway liitää taivaalta kuviin Three Degreesin svengaavan tunnuskappaleen tahdissa. Golden Lady on saapunut vastaanottamaan uutta tehtävää. Kubranissa asiat ovat sekaisin; on paljon velkaa ja paljon öljyä. Lontoossa neljä liikemiestä kilpailee porausoikeuksista salaisin tarjouksin. Yksi heistä, Charlie Whitlock, haluaa Hemingwayn kaivavan muiden kandidaattien kaapeista luurankoja saadakseen heidät pois kisasta. Hemingwayllä on jonkinlainen freelance-agenttitoimisto, joka palkkaa tehtävään tarvittavat naiset.

Itse juoni ei erityisiä tarjoa, mutta muut seikat tekevät The Golden Ladyn katsomisesta riittävän viihdyttävää. Juonittelua riittää kilpailevien joukkojen riveissä, eikä Whitlockaan ole tainnut paljastaa kaikkia korttejaan. Kuvaus pitkin Lontoon katuja ja ympäristöä on kaunista katseltavaa. Larraz-tyyliin paljasta pintaa ei unohdeta, vaan elokuvaan on saatu useampikin rakastelukohtaus sekä pari pitkähköä tanssiesitystä klubissa. Näistä jälkimmäiseen ja sleazympään sisältyy mm. talutusnuorassa olevia homoja ja ristikkäin leikattuja otoksia Hemingwayn peuhuista hotellihuoneessa. Kuten meininkiin kuuluu, apurien henki on halpaa ja jokunen verinen ruumis saadaan aikaiseksi.

The Golden Lady tarjoaa viihdyttävää katsottavaa muutaman drinkin seuraksi, mutta mitään suuria ei kannata odottaa. Eikä haitanne vaikka ottaisi useammankin, sillä loppuratkaisu tai muut juonenkäänteet eivät ole niin olennainen osa kokemusta. Elokuvan budjetti on olematon tuon ajan Bond-tuotantoihin nähden, mutta varsin hyvä teos on silti saatu aikaan. Tarkkasilmäiset saattavat myös bongata erään Bondeista tutun hahmon pikaisella visiitillä.

Versioinfo (11.2.2009):

Elokuvasta ei ole dvd-julkaisuja. Videolla Suomessa kaksi julkaisua, joita ei ole ihan mahdoton löytää. Myös ainakin UKx on olemassa.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (2)
 SMLT
  2.5 2.5
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14