Caroline Munro
Cine español #1: Algunos sangre, senor Larraz?
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14

Al filo del hacha (1988) :: Edge of the Axe

aka Axolution - Tödliche Begegnung

Al filo del hacha #1 Al filo del hacha #2

Vuonna 1988 valmistunut Edge of the Axe jatkaa Rest in Piecesin viitoittamalla kasarikauhulinjalla ja on osaltaan Larrazin oma pelinavaus slasher-elokuvien saralla. Valitettavasti vaan melko kehno sellainen.

Al filo del hacha [1]
Al filo del hacha [2]

Valkomaskinen kirvesmies ahdistelee Paddock Countyn asukkeja samalla kun pikkukylän sheriffi yrittää epätoivoisesti pitää murhien suhteen matalaa profiilia. Elokuvan pääpariksi nousevat mystisen menneisyyden omaava Lillian (Christina Marie Lane) ja hämmästyttävän tummat silmäkuopat omaava it-nörtti Gerald (Barton Faulks, Future-Kill, 1985), jotka toistensa jatkuvan vokottelun lisäksi alkavat omatoimisesti tutkia kylässä tapahtuvia murhia.

Al filo del hacha [3]
Al filo del hacha [4]

Murhatutkimusten ohella ylimääräisen paljon ruutuaikaa saa elokuvan valopilkuksi nouseva, mutta juonen kannalta lähes merkityksetön Icarus-kotitietokone, joita Geraldilta löytyy oikein kaksin kappalein (vanha ja uudempi malli) ja joista toisen hän lahjoittaa Lillianille. Kone on oikea modernin (as in the 80's) tietotekniikan ihme. Sen lisäksi, että Gerald ja Lillian voivat chattailla koneidensa välityksellä (koneen lausuen aina ruudulla näkyvät viestit kaikuvalla monotonisen jäyhällä miesäänellä), voi koneelta myös kysellä kaikenlaisia oleellisia kysymyksiä, kuten tiedustella onko joku homo (ihan tosi!) ja imuroida rajattomasti tietoa kaikista maailman mahdollisista tietopankeista.

Al filo del hacha [5]
Al filo del hacha [6]

Edge of the Axe on enemmänkin whodunit-tyylinen mysteerielokuva kuin puhdasverinen slasher. Murhat itsessään vaikuttavat kovin irtonaisilta ja merkityksettömiltä, koska ne eivät tunnu suoranaisesti linkittyvän mitenkään päähenkilöihin. Kaikki murhien välissä kuluva aika käytetään joko seuraten Geraldin ja Lillianin suhteen tai sheriffin murhatutkimusten edistymistä ja arvuutellen katsojilta kuka valkean maskin taakse piiloutuu.

Loppupeleissä mysteeri itsessään ei ole kovinkaan kiehtova, ja murhaajan identiteettiäkin suurempaa ihmetystä katsojalle aiheuttaa jo pelkästään elokuvan alku- ja lopputekstien taustamusiikiksi valittu täysin tunnelmaan sopimaton korvia raastavaa kantri. Miksi, oi miksi?

**---
keskiarvo
toimitus
2.25/5.00 (2)
 JSSM
  2.0 2.5
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14