Caroline Munro
Za ginipiggu: Elitistin marsukatsaus
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood (1985)

aka Za ginipiggu 2: Chiniku no hana; Guidea Pig Part 2; Flower of Flesh and Blood

Ohjaus

Käsikirjoitus

Näyttelijät

Maa

Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood #1 Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood #2

Guinea Pig -sarjan ensimmäisen osan Devil's Experiment (1985) ohjaamista vasta suunnitteleva Satoru Ogura otti yhteyttä hätkähdyttävistä sarjakuvistaan tunnettuun japanilaiseen manga-artistiin Hideshi Hinoon. Nähtyään ensimmäisen osan käsikirjoituksen Hino kirjoitti sille jatkoa pitäen mielessään sen sisällön ja yleistunnelman. Alkuperäinen käsikirjoitus perustui Hinon omaan mangaan (Red Flower), jossa naisia tappava höyrypääfloristi teki uhreilta irrottamistaan raajoista erilaisia kukka-asetelmia. Budjetin rajallisuudesta johtuen tarinaa jouduttiin kuitenkin muuttamaan radikaalisti elokuvaa varten. Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood kuvattiin heti ensimmäisen osan perään (ja molempien elokuvien roolitus hoidettiin samaan aikaan), vaikka se julkaistiinkin vasta myöhemmin ensimmäisen osan aloittaman kohun ollessa huipussaan.

Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood [1]
Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood [2]

Tuntematon mies vaanii nuorta naista öisellä kadulla ja hetkeä myöhemmin käy hänen kimppuunsa tainnuttaen hänet kloroformiin kastetulla kankaalla. Tämän (loppukohtausta lukuun ottamatta elokuvan ainoan ulkokohtauksen) jälkeen siirrytään nopeasti pääasialliselle tapahtumapaikalle kidnappaajan vankityrmään - toisin sanoen jonkun talon kellariin. Nainen herää tyrmässä sänkyyn sidottuna ja huomaa, että hänen vangitsijansa on samurai-asuun pukeutunut mies, joka on meikannut naamansa valkoiseksi ja huulensa punaiseksi. Mies suorittaa rituaalinomaisen kanantapon naisen edessä kertoen hänelle, että hänen kohtalonsa tulee olemaan sama. Tämän jälkeen nainen saa puudutusinjektion, jonka tarkoitus on pitää hänet hereillä koko tulevan prosessin ajan. Sitten itse leikki alkaa.

Samurai-pukuinen, huonohampainen floristi irrottaa vankinsa raajat yksitellen käyttäen apuna valmiiksi teroitettuja työkaluja, joihin kuuluu mm. talttoja, veitsiä ja sahoja. Ensin amputoidaan käsi ranteen kohdalta, sitten olkapäästä. Toinen käsi saa saman käsittelyn, josta siirrytään jalkojen kimppuun. Välillä mies lausuu koko toimituksen ajan tajuissaan olevalle uhrilleen sekopäisiä runomaisia viisauksiaan ja vaihtelee taustalampun väriä hakien erilaisiin leikkaushommiin parhaiten sopivaa sävyä. Kyseessä on jonkinlainen riitti, jossa viaton naisuhri muotoillaan uudestaan lihan ja veren "kukaksi", vaikkei leikkelyn tarkoitus välttämättä välitykään katsojalle. Amputaatiosarjan jälkeen mies avaa naisen rintakehän ja kaivaa hänen sisälmyksensä ulos. Tässä vaiheessa uhri oksentaa verta ja lopulta toki myös kuolee, mutta pidot vain paranevat.

Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood [3]
Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood [4]

Selvästi tekemisistään innostunut ja ehkä vähän kiihottunutkin mies suorittaa uhrilleen dekapitaation miekallaan. Hetken hän pitelee irtopäätä käsissään ja suutelee sitä hellästi poskelle. Sitten seuraa variaatio jo Devil's Experimentistä tutusta tempusta, kun mies kaivaa lusikalla toisen silmämunan irtopään sisältä ja laittaa sen suuhunsa. Naisesta on jäljellä enää pelkkä torso ja siellä täällä lepääviä irtoraajoja, mutta murhaajan silmissä hän on muuttunut kosmeettisen käsittelyn jälkeen tylsästä ihmishahmosta aivan uudelle tasolle, aidolla tavalla kauniiksi olennoksi. Nainen edusti murhaajalle suunnilleen samaa asiaa kuin marmorimöhkäle kuvanveistäjälle, mutta nyt taideteos on valmis. Aktin jälkeen samurai laittaa tupakaksi ja kutsuu katsojat ihailemaan aiemmista uhreistaan koostuvaa groteskia kokoelmaa viihdyttäen vielä asianmukaisella laululla:

"Fall, fall, fall to the bottom of Hell
Pool of blood, sea of fire and needle mountains
Fall man to Hell
Fall, fall, demons of Hell are calling you
Pool of blood, sea of fire and needle mountains
Can't you hear the groan of the dead?
Fall, fall, the darkness of Hell is boundless
Pool of blood, sea of fire and needle mountains
It is this the lullaby of Hell"

Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood [5]
Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood [6]

Elokuvan sielu on todella loistavalla tavalla toteutetut erikoisefektit, joiden autenttisuuteen uskoi aikoinaan myös Charlie Sheen aiheuttaen suuren kohun Yhdysvalloissa (kts. artikkelin johdanto). Juuri efektiensä sekä Hinon ohjauksessa ja käsikirjoituksessa yhdistyvän aidosti mielisairaan kokonaisfiiliksen takia Flowers of Flesh and Blood on ansainnut oman paikkansa yhtenä kaikkien aikojen kipeimpänä elokuvateoksena. Kuten muissakaan Guinea Pig -sarjan jaksoissa, alastomuudella ei mässäillä missään vaiheessa (tässä uhri on välillä alasti, mutta strategiset paikat on peitetty hänen omilla sisälmyksillään), useiden katsojien ihmetykseksi.

Devil's Experimentin ja Flowers of Flesh and Bloodin jälkeen Guinea Pig -sarja jätti snuffailun vähemmälle ja keskittyi enemmän tarina- ja henkilövetoiseen menoon, kuitenkaan sarjan perusajatusta unohtamatta. Sarjan tähän mennessä komediallisin osa, Guinea Pig: He Never Dies (1986) valmistui heti seuraavana vuonna.

***--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (3)
 JSSMJM*MK*
  3.0 3.0 1.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.25/5.00 (6)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9