Caroline Munro
Za ginipiggu: Elitistin marsukatsaus
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Guinea Pig: He Never Dies (1986)

aka Za ginipiggu 3: Senritsu! Shinanai otoko; Guinea Pig Part 3

Guinea Pig: He Never Dies #1 Guinea Pig: He Never Dies #2

"Immortal man. Strange, but interesting."

Guinea Pig: Flowers of Flesh and Bloodin (1985) aiheuttaman yleisen tyrmistyksen saattelemana JHV (Japan Home Video) -yhtiö otti vastuun elokuvien levittämisestä videomarkkinoille. Tällöin tuottajat muuttivat sarjan tyyliä pois kahden ensimmäisen osan obskuurista snuff-tyylistä pyrkien saamaan aikaan hieman konventionaalisempia elokuvia. Tuloksena oli sarjan kolmas osa Guinea Pig: He Never Dies, jossa on selkeän päähenkilön lisäksi helposti seurattava juoni. Verellä ja sisälmyksillä läträystä ei suinkaan unohdettu, mutta elokuvan yleiskuva oli huomattavasti kevyempi johtuen runsaasta, hyvinkin makaaberista huumorista.

Guinea Pig: He Never Dies [1]
Guinea Pig: He Never Dies [2]

Vastavalmistunut Hideshi (Masamoto Sato) on töissä ohjelmointifirman toimistossa työn ollessa virikkeetöntä ja tylsää. Hideshi kärsii masennuksesta ja syystäkin - tyttöystävä Kyoko (Eve) jätti hänet ja lähti samassa toimistossa työskentelevän kaverinsa Nakamuran (Shinsuke Araki) matkaan. Lisäksi Hideshin esimies ja muut työkaverit eivät osoita häntä kohtaan minkäänlaista mielenkiintoa tai kunnioitusta ja syytävät omat työnsä hänen vastuulleen. Eräänä päivänä Hideshi päättää lopettaa kaiken ja vetää ranteensa auki. Veitsenterän aiheuttama kipu on kuitenkin niin kova ja yllättävä, että teko jää tekemättä. Hän ei halua mennä takaisin töihin vaan jää kotiinsa viettämään aikaa itsekseen vain huomatakseen muutamaa päivää myöhemmin, että kukaan töistä ei ole edes soittanut ja kysellyt hänen peräänsä.

Guinea Pig: He Never Dies [3]
Guinea Pig: He Never Dies [4]

Tästä Hideshi saa uutta fataalienergiaa itsemurhaansa varten ja vetääkin ranteensa paperiveitsellä oikein hienosti auki vain huomatakseen hetkeä myöhemmin, että verenvuoto lakkaa hetkessä ja ettei hän tunne enää lainkaan kipua. Hideshi on niin suuri luuseri, ettei hän saa edes itseään tapettua. Supervoimistaan yllättyneenä hän ei kuitenkaan aloita taistelua rikollisuutta vastaan, vaan yrittää edelleen surmata itsensä useilla eri tavoilla, mutta Hideshin "päivä murmelina" jatkuu jatkumistaan. Loppuelokuva sisältää enimmäkseen leikkisiä gore-installaatioita ja Hideshin kuolinyrityksiä onkin oikein viihdyttävää seurata. Ainoastaan elokuvan viime hetkien tehoa vähentää erityisen yliampuvaksi heittäytyvä huumoripitoisuus tilanteessa, jossa Nakamura tulee kylään tuomaan Hideshin pyytämiä tarvikkeita, eli puutarhasaksia ja kirvestä.

Guinea Pig: He Never Dies [5]
Guinea Pig: He Never Dies [6]

Fyysinen, slapstick-tyylinen huumori on läsnä koko elokuvan ajan ja on paljon katsojasta kiinni kokeeko tämän hyvänä vai huonona asiana. Masamoto Sato tulkitsee päähenkilön mielipuolista häiriintyneisyyttä hienosti ylinäytellen asiaankuuluvasti. Sivuroolien näyttelijöiden suorituksissakaan ei ole mitään valittamista. Ohjaaja Masayuki Kuzumin kirjoittama käsikirjoitus on yksinkertaisuudessaan toimiva ja sopivan pienimuotoinen. Muiden Guinea Pig -sarjan osien keskittyessä lähinnä nihilistiseen sadismiin He Never Dies keskittyy enimmäkseen masokismiin. Ei kuitenkaan ole mikään ihme, että elokuvan sisältämä huumori karsittiin minimiin seuraavaan sarjan elokuvaan, kun jo aiemmin Flowers of Flesh and Bloodin ohjannut Hideshi Hino palasi ohjaajantuolille vuonna 1988 valmistuneeseen sarjan neljänteen osaan. Guinea Pig: Mermaid in the Manhole edustaa sarjan elokuvallisesti parasta antia.

**½--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (2)
 JSSMJM*
  3.5 2.5 2.0
keskiarvo
lukijat i
1.88/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -5 (14)
36%
Guinea Pig: He Never Dies (1986)  Guinea Pig: He Never Dies (1986)Za ginipiggu 3: Senritsu! Shinanai otoko  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9