Caroline Munro
Za ginipiggu: Elitistin marsukatsaus
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Guinea Pig: Devil Woman Doctor (1990)

aka Za ginipiggu 6: Peter no akuma no joi-san

Guinea Pig: Devil Woman Doctor #1 Guinea Pig: Devil Woman Doctor #2

"Näe! Perhe, jonka jäsenten päät räjähtävät heidän suuttuessaan!!!!"
"Näe! Ihmisruumiiden osasista koostuva seisova pöytä!!!!"
"Näe! Mies, joka hikoilee verta!!!!"
"Näe! Kaupungin kaduilla viatonta naista vaaniva tappajaelin!!!!"
"Koe! Guinea Pig: Devil Woman Doctor!!!!"

Yhdeksästä lyhyehköstä kohtauksesta koostuvassa elokuvassa käydään läpi Peter-nimisen, naiseksi pukeutuneen "noitatohtorin" kuuluisimpien asiakkaiden sairaskertomuksia. Elokuvan aikana katsoja pääsee tutustumaan useaan harvinaiseen tautiin itse tohtorin toimiessa kertojana ja esittelijänä. Asiakkaiden joukkoon kuuluu muun muassa mies, jonka vatsasta kasvaa itsestään tietoinen puhuva pää (vrt. samana vuonna valmistunut Verhoevenin scifiklassikko Total Recall) sekä nainen, joka kärsii niin ikään vakavanpuoleisesta perinnöllisestä taudista: hänen sydämensä voi räjähtää pienimmästäkin säikäyksestä.

Guinea Pig: Devil Woman Doctor [1]
Guinea Pig: Devil Woman Doctor [2]

Jopa Akira Kurosawan eeppisessä elokuvassa Ran (1985) näytelleen Peterin (oikealta nimeltään Shinnosuke Ikehata) lisäksi Devil Woman Doctorin rooleissa nähdään mm. aiemmasta komediallisesta jaksosta Guinea Pig: He Never Dies tutut Eve ja Masahiro Satô sekä Guinea Pig: Mermaid in the Manholessa nenäkkään naapurin roolissa käväissyt Masami Hisamoto. Näyttelijöiden suoritukset eivät kylläkään ole mitenkään olennainen osa elokuvaa vaan camp-henkiset segmentit tai sketsit vastaavat katsojien viihtyvyydestä. Valitettavaa kuitenkin on se, ettei elokuvaan saada lyhyiden ja toisistaan irrallisten osien takia minkäänlaista syvyyttä.

Guinea Pig: Devil Woman Doctor [3]
Guinea Pig: Devil Woman Doctor [4]

Viimeiseksi viralliseksi Guinea Pig -sarjan jaksoksi jäänyt Devil Woman Doctor päätti sarjan kevyen, mutta sitäkin sekopäisemmän ja mustemman gorekomiikan voimalla. Huumorin tason vaihdellessa laidasta laitaan se ei ole koko aikaa lähelläkään sitä tasoa mitä se haluaisi olla, joten jälleen kerran on paljon katsojasta kiinni, pystyykö siitä täysillä nauttimaan. Elokuva ei ole sarjan kirkkaimpia hetkiä, mutta maailman pahamaineisin sarja on mukava lopettaa ilkikurisesti virnuillen ja pilke silmäkulmassa. Aivot pois päältä ja piikkipiirasta naamaan!

Guinea Pig: Devil Woman Doctor [5]
Guinea Pig: Devil Woman Doctor [6]

Guinea Pig sarja sai päätöksensä vuonna 1990, mutta jo vuotta aiemmin Izô Hashimoto (Evil Dead Trap 2, 1991) oli debytoinut ohjaajana Lucky Sky Diamond -nimisen, monessa mielessä Guinea Pig -sarjan henkeä tavoitelleen elokuvan muodossa. Tästä syystä sitä markkinoitiin valheellisesti sarjan osana.

**½--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (2)
 JSSM
  3.5 2.5
keskiarvo
lukijat i
2.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -3 (6)
50%
Guinea Pig: Devil Woman Doctor (1990)  Guinea Pig: Devil Woman Doctor (1990)Za ginipiggu 6: Peter no akuma no joi-san  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9