Caroline Munro
Night Visions - Maximum Halloween 3009
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23

The Descent: Part 2 (2009)


The Descent: Part 2 #1 The Descent: Part 2 #2

Kauhuelokuvien loputtomien jatko-osien kirous tarttuu usein sellaisiinkin elokuviin, jotka eivät jätä jatkolle pienintäkään mahdollisuutta. Saw'n kaltaiset franchiset porskuttavat hamaan loppuun asti merkityksettöminä, mutta toisille teoksille soisi mielellään itsenäisyyden rauhan. Neil Marshallin The Descentin (2005) saavutettua lohduttoman loppunsa ei tullut mieleenkään tarinan voivan jatkua. Vaan toisin lorisevat talousvirran purot.

The Descent: Part 2 [1]
The Descent: Part 2 [2]

Kakkososa jatkuu suoraan siitä, mihin ensimmäinen loppui. Mutta toisin kuin sen perusteella olisi voinut luulla, luolissa klonkkumaisiin monstereihin törmänneen naisjoukon viimeinen henkiin jäänyt Sarah (Shauna Macdonald) pääsi sittenkin takaisin ulkomaailmaan. Käsikirjoituksen oletettavasti amputoiduilla sormilla ja aivoilla tuhertanut kolmikko J Blakeson, James McCarthy sekä Eden Laken (2008) ohjannut James Watkins ovat päätyneet antamaan Sarahille muistinmenetyksen, ettei tarvitse käyttää aikaa luoliin paluun pohjustukseen. Ratkaisu on kuten elokuva sen ympärillä - sillä ei ole mitään merkitystä.

Uusi sakki lähtee etsimään mahdollisia selviytyjiä ja kas kas, pimeydessä saalistavat sokeat mölliäiset palaavat herhilöimään ihmispoloja. Tällä kertaa kenestäkään vain ei välitä, eivätkä otukset tule yllätyksenä. Mukana on pari luolatutkijaa, punaniskasheriffi ja hänen apulaisensa. Sitten jatketaan maan kaivamista edeltäjäelokuvan jalkojen alta ja löytyy vielä toinenkin naisporukan selviytyjä ja haukottelun ohella saa pohtia, oliko koko ensimmäinen osa pelkkää unta. Lopetus pyrkii taas olemaan lohduton, mutta onnistuu olemaan pelkästään typerä. Kolmanteen osaan voisin ehdottaa pahoja miljonäärejä, jotka ovat asentaneet tosi-tv-kamerat luoliin hirviöiden saalistusta seuratakseen.

The Descent: Part 2 [3]
The Descent: Part 2 [4]

Ensimmäisen elokuvan leikannut Jon Harris on päästetty tällä kertaa esikoisohjaajaksi. Valinta osoittautuu huonoksi, sillä Harris ei kykene muuhun kuin helppoihin ääneen perustuviin shokkihetkiin, joita ladataan loputon määrä peräjälkeen. The Descent: Part 2 tuntuu lähinnä mekaaniselta kukkuluuruu-leikiltä, joka ei kerro mitään uutta maanalaisen maailman menosta - paitsi että otukset nähdään käymässä paskalla. Kakka ei ilmeisesti kuitenkaan haise, sillä hahmot eivät tajua kelluvansa siinä ennen kuin näkevät luolaölliäisen suorittamassa jätöksiään.

The Descent: Part 2 [5]
The Descent: Part 2 [6]

Otusten paljon hehkutettu kuuloaisti toimii tällä kertaa lähinnä satunnaisesti, tai silloin kun tekijät niin haluavat. Johdonmukaisuutta on turha hakea. Harris myös silpoo toimintakohtaukset nopeilla lähikuvilla ja korkealla suljinnopeudella pelkäksi sätkiväksi mössöksi. Kertauksena: juonta ei ole, kakan ohella mitään ei laajenneta, näyttelijöillä ei ole mitään tehtävää ja meininki näyttää huonolla tavalla halvalta. Tekijöiden jätös ei kuitenkaan haise, joten elokuvan paskuuden tajuaa vasta kelluttuaan sen keskellä tarpeeksi kauan.

*----
keskiarvo
toimitus
2.25/5.00 (8)
 JSSMJLTPKKIR
  3.0 2.0 3.0 2.0 2.5 1.0
keskiarvo
lukijat i
1.75/5.00 (12)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23