Caroline Munro
Berlinale 2010 -katsaus
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

Euroopan eräällä suurimmista elokuvafestivaaleista ei voi välttyä yllätyksiltä. Tällä kertaa katsojan ei täytynyt kuitenkaan epäröidä laajan ohjelmiston tärppejä valitessa: monet Elitistin Berlinale-katsaukseen päätyneet elokuvat ovat varmasti kotimaankin leffafestareiden tai jopa levityksen suosituimpia helmiä.

400 nimikkeen ohjelmiston kaikkein kohutuin ja halutuin oli kenties Roman Polanskin uutuuselokuva The Ghost Writer. Samoin etenkin James Franco Allen Ginsberginä Howlissa, Noah Baumbachin uutukainen Greenberg ja street art -taiteilija Banksyn siirtyminen elokuvantekijäksi Exit Through the Gift Shopin muodossa keräsivät loppuunmyytyjä saleja ja tyytyväistä yleisöä.

"Play It Again" -klassikkosarjassa oli tarjolla lähinnä varman päälle valittuja klassikoita kuten Clouzot'n Pelon palkka (Le salaire de la peur, 1953), mutta myös harvemmin nähtyä herkkua kuten Sergei Parajanovin surrealistinen taide-elokuva The Legend of Suram Fortress (Ambavi Suramis tsikhitsa, 1984). Festarin johtoportaan järkeä epäilemään saava siirto oli esittää Argentiinasta löytyneillä lisäkohtauksilla reippaasti yli kaksituntiseksi pidennetty Fritz Langin Metropolis (1927) hetkessä loppuunmyydyn gaalanäytöksen lisäksi ulkoilmanäytöksenä Brandenburgin portilla... lumisateessa.

Berlinale kerää vuosittain paikalle kadehdittavan liudan nimekkäitä maailmantähtiä, eikä yllätyksiltä voinut välttyä edes vieraiden suhteen. Suurimmassa osassa kirjoittajien näkemiä elokuvia oli jossain näytöksessä paikalla joko ohjaaja ja/tai näyttelijöitä, ja kyselysessiot venyivät välillä pelottavankin pitkiksi. Saattoipa salissa myös istua muutaman metrin päässä muina miehinä Yuen Woo-pingin kaltaisia martial arts -genren todellisia legendoja, niin kuin onnekkaalle kirjoittajalle kävi True Legendin yhteydessä.


thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11