Caroline Munro
FrightFest 2012
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12

En las afueras de la ciudad (2012) :: Hidden in the Woods

aka Afueras de la Ciudad

En las afueras de la ciudad #1 En las afueras de la ciudad #2

"La carne es buena."

Ohjaaja Patricio Valladares lupasi juuri ennen elokuvansa Euroopan ensi-iltaa hymyssä suin, että luvassa on runsaat määrät raakuuksia, alastomuutta ja hupia. Hidden in the Woods sisältääkin räikeää veren roiskuttelua ja paljasta pintaa vaikka millä mitalla, mutta kokonaisuutta tasapainottamaan kaivattu komediapuoli on pahasti hakusessa. Elokuva aiheuttaa parhaimmillaankin vain laimeaa spedemäistä hymähtelyä.

En las afueras de la ciudad [1]
En las afueras de la ciudad [2]

Hidden in the Woods perustuu osittain pienessä chileläiskylässä vuonna 1987 alkunsa saaneisiin tositapahtumiin. Tuolloin perheen isä surmasi vaimonsa jääden kahden tyttärensä yksinhuoltajaksi. Tyttöjen saavuttaessa teini-iän isä käytti vanhempaa heistä hyväksi ja tämä synnytti epämuodostuneen vajaaälyisen pojan. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2010. Lapset ovat kasvaneet aikuisiksi, mutta he ovat eläneet koko ikänsä metsän siimeksessä pienen chileläiskylän laitamilla, käytännössä isänsä vankeina.

Elokuvan alkuasetelmassa ei ole moitittavaa. Isä Felipe (Daniel Antivilo) moottorisahaa pari poliisia veriseksi mössöksi ja häkki heilahtaa. Muu perhe Ana (Siboney Lo), Anny (Carolina Escobar) ja nuori Manuel (José Hernandez) jäävät oman onnensa nojaan ja arjesta selviytyminen vaatii uhrauksia. Huumelordi Costello (François Soto) haluaa Felipen huomassa olleen kokaiinivarantonsa takaisin, mutta seonnut mies viruu vankilassa.

En las afueras de la ciudad [3]
En las afueras de la ciudad [4]

Huikean alkupuolen jälkeen meno tyssää ensimmäiseen elokuvan useista suvantovaiheista. Valladares vetää pieniä juonilankoja ympäriinsä, mutta ne sotkeutuvat toisiinsa johtamatta mihinkään. Mielenkiinto ei kanna loputtomiin, vaikka yliampuvat huippukohdat ovatkin palkitsevia. Onneksi ohjaaja tietää edes välillä missä vaiheessa pitää heittää lisää löylyä kiukaalle.

Valladares hallitsee likaiset ja hikiset lähikuvat hyvin. Kuvaustyöskentelyssä luotetaan liikaa heiluvaan käsivarakameraan, mikä on omiaan viemään jännitettä kohtauksista. Suurin kompastuskivi teknisellä puolella on kuitenkin leikkaus, josta on vastuussa ohjaaja itse. Chileläismaestro leikkelee jotkut kohtaukset niin tökerön epämääräiseksi silpuksi, että tuloksesta on mahdotonta nauttia. Hiukan pienemmällä saksimistempolla jälki olisi saattanut olla helpompi sulattaa. Mässäilynautinnon vastapainona Hidden in the Woodsin epätasaisuus ärsyttää ja toisinaan jopa suututtaa.

En las afueras de la ciudad [5]
En las afueras de la ciudad [6]

Alkuhetkistä lähtien kamera sukeltaa elokuvan tunkkaiseen maailmaan kuin kärpänen paskaiseen viemäriin. Seuraavan puolentoista tunnin aikana katsojan naamaan hierotaan verta, hikeä ja kyyneliä sen verran mittavat määrät, että olo teatterista poistuessa on aidosti likainen. Tämä kaikki on todella epätavallista chileläisestä elokuvasta puhuttaessa. Maassa tuotetaan lähinnä draamaa eikä kauhuun tai varsinkaan gorepitoiseen genrefiilistelyyn ryhdytä käytännössä ikinä. Valladares saikin Chilen hallitukselta rahaa vasta kerrottuaan ohjaavansa sosiaalisen draamaelokuvan, ja tavallaan annettu lupaus pitääkin paikkaansa.

Hidden in the Woods on täysin moraaliton, misogynistinen ja saastainen eksploitaatioelokuva, mutta se voi hyvinkin toimia avauksena uudenlaiselle elokuvalle Chilessä. Valladares on jo sitoutunut ohjaamaan Yhdysvaltain markkinoille englanninkielisen uusintaversion. Sen pääosaan on kiinnitetty Michael Biehn, jonka ruhjeinen The Victim kuului myös FrightFestin ohjelmistoon.

**---
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12