Caroline Munro
FrightFest 2012
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12

A Night of Nightmares (2012)


A Night of Nightmares #1  

Genre

Buddy Giovinazzo kertoi jo Helsingin vierailullaan vuonna 2010 ohjaavansa seuraavaksi kauhuelokuvan. Uutinen otettiin vastaan varauksella, sillä amerikkalainen auteur tunnetaan paremmin synkkäpiiirteisten sosiaalisten draamojen ohjaajana. Giovinazzo oli kuitenkin sanojensa mittainen ja vanhojen kauhuhalpisten hengessä pieteetillä luotu A Night of Nightmares sai Euroopan ensi-iltansa FrightFestissä. Kengännauhabudjetilla tuotetusta elokuvasta huokuu ohjaajalle tyypillinen omaleimaisuus.

A Night of Nightmares [1]
A Night of Nightmares [2]

Valtavirran ulkopuolelle jääneistä muusikoista kiinnostunut bloggari Mark Lighthouse sopii haastattelutreffit indie-artisti Gingerin kanssa tämän syrjäiselle mökille. Haastattelu sujuu hyvin pienen flirtin merkeissä, mutta pian outoja asioista alkaa tapahtua. Gingerin vuokraisäntä Cliff soittelee taukoamatta ja tytön entinen opettaja ilmaantuu paikalle veitsi kädessään. Tämä on vain alkusoittoa kauhujen yölle, johon liittyvät talon asukkaita vuosia sitten kohdanneet tragediat. Elokuva etenee tavallisesta trilleriasetelmasta paljon pidemmälle kuin mitä aluksi luulisi.

Giovinazzo onnistuu puhaltamaan aitoa jännitettä ja kauhuelokuvan tuntua yhdessä talossa yön aikana tapahtuvaan elokuvaan. Talo on täynnä pimeitä varjoja ja outoja ääniä, joita ohjaaja käyttää piinallisen tunnelman luomiseen. Tarkkaan harkitut, oikealle hetkelle ajoitetut käänteet ja paljastukset pitävät huolen siitä, ettei tylsiä hetkiä pääse syntymään.

A Night of Nightmares [3]
A Night of Nightmares [4]

Kiitos kuuluu myös pääosapari Marc Senterille (Red White & Blue, 2010) ja Elissa Dowlingille (The Theatre Bizarre, 2011), jotka ottavat roolinsa tosissaan ja antavat niissä kaikkensa. Yksi A Night of Nightmaresin mieleenpainuvimmista ja tavallaan ahdistavimmista hetkistä on parin välinen rakastelukohtaus. Giovinazzo kertoi ennen elokuvan esitystä valinneensa näyttelijät sen perusteella, että hän uskoi saavansa heistä irti jotain sellaista missä muut eivät olisi onnistuneet.

Kaiken kaikkiaan A Night of Nightmares on vakuuttava esimerkki siitä, mitä pienelläkin budjetilla voi saada aikaiseksi, jos vain taitoa riittää.

***--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12