Caroline Munro
IIK!! 2012
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

IIK!! Kauhuelokuvafestivaali Iissä

9.-11. marraskuuta 2012


Noin 40 kilometrin päässä Oulusta sijaitsee Iin kunta, jonka työväentalo muuttuu kerran vuodessa yöväentaloksi. Paikalle matkaa kauhuelokuvaharrastajia lähinnä Pohjois-Suomesta, mutta myös kauempaa etelästäkin. Tapahtuma on IIK!! -nimeä kantava kauhuelokuvafestivaali, joka muuttaa ketterästi muotoaan vuodesta toiseen. Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin yhden viikonlopun aikana ja se koostui neljästätoista elokuvanäytöksestä sekä kahdesta lyhytelokuvakilpailun ilmaisnäytöksestä.

Viikonloppu yöväentalon kolean juhlasalin kovilla penkeillä on kova tulikaste kenelle tahansa, mutta siitä huolimatta muun muassa juhlanäytöksenä esitetty kauhuklassikko The Phantom of the Opera (1925) myytiin loppuun. Mykkäelokuvaa säestämässä oli kamarimusiikkiyhtye Musta Ruusu.

Ilmaisnäytöksinä järjestetyn lyhytelokuvakilpailun voittajaksi valikoitui Joonas Einolan käsikirjoittama ja ohjaama Keiju (2012), jota verrattiin esimerkiksi Tobe Hooperin klassikkoon Texasin moottorisahamurhat (1974). Kuvauksensa puolesta moitteettoman elokuvan sisältö jäi kuitenkin hiukan vajaaksi ja olisi kaivannut ripauksen lisää omaperäisyyttä. Yleisöpalkinnon voitti selvästi raivokkaampi Arttu Niemisen Syvä pohjoinen (2012), joka sai myös runsaasti kiitosta ohjauksesta ja visuaalisesta ilmeestään.

Osa festivaalilla esitetyistä elokuvista on ehditty käsitellä Elitistissä jo Night Visions: Maximum Halloween 3012 -artikkelin yhteydessä tai yksittäisarvosteluina (Frogs, The Howling, [REC]³ Génesis, Sleep Tight, Game of Werewolves sekä Henge).

Järjestyksessään yhdennentoista IIK!! -festivaalin päätöspäivä oli sopivasti sunnuntai 11.11. Kävijämääräkin oli tänä vuonna suunnilleen 1111. Sattumaa vai paholaisen vouhotusta?


thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9