Caroline Munro
IIK!! 2012
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Excision (2012)


Excision #1 Excision #2

Pauline (AnnaLynne McCord) on kajahtanut nuori nainen, joka ei persoonallisen luonteensa takia sopeudu kouluun, ystäviensä keskuuteen tai edes omaan perheeseensä. Paulinen äitipuoli Phyllis (entinen pornotähti Traci Lords) ei ymmärrä tytön angstia ja isä Bob (Roger Bart) alistuu aviomiehen osaansa mukisematta. Oikeastaan ainoa ihminen, josta vanhempiaan vihaava Pauline aidosti välittää on pikkusisko Grace (Ariel Winter), joka kärsii keuhkoja rappeuttavasta taudista.

Excision [1]
Excision [2]

Pauline pakenee todellisuutta vilkkaaseen mielikuvitukseensa, joka on pullollaan äärimmäisen raakoja paloitteluja, toiveikasta seksuaalisuutta ja verellä läträämistä. Toisinaan hän keskustelee Jumalan kanssa, haaveilee kirurgin urasta tai neitsyytensä menettämisestä. Pauline on ansassa yhteiskunnallisten muutosvoimien puristuksessa eikä ehyenä selviytyminen ole helppoa. Excisionin hahmot ovat kauttaaltaan outoja, mutta siitä huolimatta näyttelijöiden suorituksista välittyy paljon aitoutta. Pienissä sivuosissa nähdään muun muassa Ray Wise, Malcolm McDowell sekä John Waters.

Excisionin outous ja absurdius ovat kerronnan päällekäyviä elementtejä ja elokuva etenee Todd Solondzin ohjauksista tutuissa tunnelmissa. Paulinen henkistä kitumista katsoessa tulee odottava tunne ja tietoisuus siitä, että jotain suurta on tapahtumassa. Valitettavasti tarinan varsinainen sisältö ei paljon muuhun riitä ja menoon turtuu helposti. Sama vika on Paulinen uneksimilla verikekkereillä: kohtausten katsominen muuttuu tympeäksi ja itseään toistavaksi jo elokuvan puoleen väliin mennessä.

Excision [3]
Excision [4]

Excision on Richard Bates Jr.:n ensimmäinen täyspitkä elokuva, joka perustuu hänen 2008 ohjaamaansa lyhytelokuvaan. Lyhyempi versio on luonnollisesti kompaktimpi kokonaisuus, mutta siitä puuttuu tarinan todellinen iskuvoima. Pitkässä versiossa samaa ongelmaa ei ole ja sen onnistunut lopetus paketoi tapahtumat yhteen aidosti yllättävällä ja ajatuksia herättävällä tavalla.

***--
keskiarvo
toimitus
3.13/5.00 (4)
 JSSMMHEM
  3.5 3.0 3.5 2.5
keskiarvo
lukijat i
3.50/5.00 (5)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  2 (5)
40%
Excision (2012)  Excision (2012)  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9