Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2013
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13

Hansel & Gretel Get Baked (2013)

aka Hansel and Gretel & the 420 Witch

Hansel & Gretel Get Baked #1 Hansel & Gretel Get Baked #2

Yön valvominen emuloi usein ihan hyvin parin kaljan pöhnää ja tekee sellaisistakin elokuvista hauskoja, joita ei yleensä ilman alkoholia pystyisi katsomaan. Mutta asia on mutkikkaampi niiden elokuvien kanssa, joita katsoakseen pitää olla pilvessä. Hansel & Gretel Get Baked ei onnistu naurattamaan juuri lainkaan edes ideaaliaikaan kolmelta aamuyöllä ilman laittomia päihteitä.

Hansel & Gretel Get Baked [1]
Hansel & Gretel Get Baked [2]

Melko selvästi nimi edellä valmistettu elokuva muokkaa Kertusta ja Hannusta nykypäivän ilmapäisen valley girlin ja valokuvaajanörtin. Teinit on jätetty viikonlopuksi yksin kotiin ja tekemisen puute riivaa. Gretel (Molly C. Quinn) polttaa poikaystävänsä Ashtonin (Andrew James Allen) kanssa Mustan Metsän pilveä. He ihastuvat hyvään lajikkeeseen ikihyviksi ja Ashton rientää hakemaan santsausta. Viattoman oloinen, mutta outo vanha Agnes-muori (Lara Flynn Boyle) diilaa dullaa mökistään. Ashtonin vieraillessa mummon talossa tapahtuu outoja ja akka paljastuu pahaksi noidaksi. Agnes aikoo taikoa nuoruutensa takaisin murkinoimalla pahaa aavistamattomilla pilvipäillä.

Hansel & Gretel Get Baked [3]
Hansel & Gretel Get Baked [4]

Ashtonin katoamisesta huolestuva Gretel alkaa kasaamaan pelastusoperaatiota. Hän ei jää Agnesin satimeen, vaan pakenee ja alkaa vakoilla talon tapahtumia. Hommaan sekaantuvat lopulta niin lyhytpinnaiset latinogangsterit kuin pällit poliisitkin. Kun elossa olevista alkaa olla puutetta, tapauksesta erossa pystyttelemään pyrkivä Hanselkin (Michael Welch) vedetään lopulta väkisin mukaan sotkuun.

Hansel & Gretel Get Baked [5]
Hansel & Gretel Get Baked [6]

Elokuva toistaa itseään ja polkee paikallaan tarpeeksi ettei syvimmissäkään tiloissa oleva katsoja tipu kärryiltä. Selvin päin olevat asettuvat helposti noidan puolelle, sillä nuorison edustajat ovat kaikista aiemmin tehdyistä teinikomedioista tuttuja pahimpia arkkityyppejä. Riivaavin on ikuisesti pälättävä latinopimu Bianca (Bianca Saad), jonka katsoja toivoisi tyrkättävän uuniin saman tien.

Nariseva Flynn Boyle tekee häijyn roolisuorituksen. Vaikka näyttelijättärellä vaikuttaa olevan hauskaa, se ei peitä käsikirjoituksen tylsyyttä. Juonen mittaan noita saa palautettua puolet nuoruudestaan takaisin. Tulokset ovat selkäpiitä karmivia. Pahinkaan kauhunaamari tuskin on yhtä hirvittävä kuin nelikymppisen diivan lukuisilla kauneusleikkauksilla epäluonnolliseksi raivattu pärstävärkki. Kumma kyllä elokuvan hahmot eivät säikähdä lainkaan kun botox-pumpattu vahanaama pöllähtää paikalle. Kaliforniassa kai tottuu moiseen.

Hansel & Gretel Get Baked [7]
Hansel & Gretel Get Baked [8]

Kuvan kontrastit olivat ainakin festivaaleilla esitetyssä kopiossa täysin pielessä ja pimeistä kohtauksista (eli vähintään puolesta elokuvasta) ei oikein saanut mitään selvää. Syy lienee huonosti tehdyssä DCP-kopiossa, mutta miksei tästäkin syyttäisi elokuvantekijöitä kun kerran voi. Huonon elokuvanhan he ovat ainakin tehneet.

*½---
keskiarvo
toimitus
1.75/5.00 (2)
 JSPI
  2.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
1.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13