Caroline Munro
Night Visions Maximum Halloween 3015
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13

Bite (2015)


Bite #1 Bite #2

Lomavideolla nähdään kolmen naisen polttarireissu Costa Ricaan. Tulevalla morsiamella Caseyllä (Elma Begovic) on huolia ja murheita tulevan avioliittonsa suhteen, mutta ystävät koettavat saada mielen nousemaan bailauksella ja uimareissulla luonnonkauniiseen luolaan. Siellä jokin vedenalainen otus puraisee Caseytä.

Chad Archibaldin ohjaaman Biten avaushetket saavat huolestumaan, että kyseessä on jälleen yksi found footage -kauhuelokuva, jossa lomakamerasta tulee painajaisen alati läsnä oleva kuvaaja. Huoli on kuitenkin turha, sillä kuvaus- ja leikkaustyyli vaihtuu tavallisen ei-subjektiiviseksi heti alkukohtauksen jälkeen. Myös lomavideolla on oma osuutensa parissa kohdassa elokuvan mittaan. Kuvauksen keskiössä on silti pääasiassa takaisin kotiin palanneen Caseyn elämä ja ongelmat.

Bite [1]
Bite [2]

Elokuvan kauhun tematiikka liittyy raskaaksi tulemisen ja lisääntymisen pelkoihin. Casey epäröi yhteisen elämän aloittamista sulhasensa Jaredin (Jordan Grey) kanssa, sillä ei itse halua lapsia toisin kuin miehensä, joka odottaa innolla perheen perustamista. Suhteeseen kuuluu myös raastava seksuaalinen pidättäytyminen, sillä Jaredin ankara ja kyyläävä vuokranantaja-äiti (Lawrene Denkers) ei salli parin petipuuhia ennen papin aamenta.

Nämä psykologiset tekijät johdattavat myös Caseyn fyysiseen muutokseen. Hänen saamansa purema ei ole mikään tavanomainen paukama, vaan mätää syytävä haavauma, joka leviää leviämistään ja sairastuttaa hänen koko ruumiinsa. Muiden asioiden tohinassa Casey ei tule soittaneeksi lääkärillekään, ennen kuin on jo liian myöhäistä ja hän on peruuttamattomasti muuttumassa joksikin epäinhimilliseksi.

Bite [3]
Bite [4]

Elokuvan suola ovat sen häikäisevät body horror -efektit. Laatta lentää, visva valuu, sammakonkutua vuotaa ruumiinaukoista ja kasvot saavat happohoitoa taidokkaan näyttävästi. Caseyn muodonmuutoksen myötä myös asunnosta, jonne hän on sulkeutunut, muodostuu visvainen ja ällöttävä luola. Puhumattakaan itse naisesta, joka kokee lähes Cronenbergin Kärpäsen (1986) kaltaisen ruumiin hajoamisen. Naisen tilalle muodostuva otus hajottaisi myös kaikki naisen lähipiiriin kuuluvat.

Bite [5]
Bite [6]

Bite kasvaa kiinnostavammaksi koko ajan edetessään. Tarinassa on omat latteutensa ja melodramaattiset saippusarjasuhteet eivät ole aivan tuoreimmasta päästä. Archibald on kuitenkin niitä ohjaajia, jotka osaavat liittää kauhuelokuvansa kaikki elementit palvelemaan keskeistä hahmovetoista ideaa. Hänen pyrkimyksensä pöytien kääntämiseksi eivät aina onnistu täydellisesti, mutta kokonaisuudesta jää jäljelle sopivan vatsaa vääntävä tunne.

***--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (2)
 SMPI
  3.0 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13