Caroline Munro
Night Visions Maximum Halloween 3015
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13

We Are Still Here (2015)

aka We Are Still Here - Haus des Grauens

We Are Still Here #1 We Are Still Here #2

Ohjaaja Ted Geogheganin pienimuotoinen elokuva tapahtuu pääasiassa yhdessä talossa. Kyseessä on kunnianosoitus Lucio Fulcin elokuville, joten tunnelmanrakennus, vanhan koulukunnan splatter ja aluksi monimutkaiselta vaikuttavan juonen jääminen lopulta toissijaiseksi ovat keskeisiä elementtejä. The House by the Cemetarystä (1981) on lainattu jopa henkilöhahmojen nimiä.

We Are Still Here [1]
We Are Still Here [2]

Anne (Barbara Crampton) ja Paul Sacchetti (Andrew Sensenig) muuttavat pikkukaupunkilaiseen omakotitaloon. Surun murtama vanhempi pariskunta kaipaa itsemurhan tehnyttä poikaansa. Pian kuitenkin alkaa hahmottua, että talossa on läsnä toismaailmallisia henkiä. Kyseessä saattaa olla oman pojan henki, tai talon aikaisemmat omistajat. Viikonlopuksi kylään kutsutaan ystäväpariskunta (Larry Fessenden ja Lisa Marie), joilla on spiritistisiä taipumuksia.

We Are Still Here [3]
We Are Still Here [4]

Geoghegan on roolittanut elokuvansa tutuilla kasvoilla, joiden joukossa on kauhuikoneja ja luonnenäyttelijöitä. Parhaiten elokuvan maailmaan tuntuvat sopeutuvan enviromentalististen kauhuelokuven ohjaajana tunnettu Fessenden, sekä Baywatchista tuttu Monte Markham, jonka rooli on kotikylän vanhempi patriarkka Dave McCabe. Molemmilla roolisuorituksilla on kaksi puolta, ystävällinen ja reilu julkisivu, sekä verenhimoinen, pimeä puoli. Pahuuden syyt lähtevät vain eri lähtökohdista.

Elokuvassa edukseen esiintyvät myös todella häiritsevän näköiset hirviöhahmot. Alkupuolella niitä käytetään säästeliäästi, joten aina ilmestyessään ne jättävät todella karmivan olon katsojan selkäpiihin. Lopussa ikävä kyllä hirviöt nähdään aivan liian selvästi pitkissä otoksissa, joten niihin liittyvä mystisyys haihtuu savuna ilmaan.

We Are Still Here [5]
We Are Still Here [6]

Loppupuoli on muutenkin hieman liian epäloogista mellastusta. Ihmisiä kaatuu kuin heinää, eikä kukaan pääparia lukuun ottamatta näytä välittävän enää vakavasta kuolemanuhasta talon vieraille. Elokuvan tehosteet ovat laadukkaasti tehtyä käsityöjälkeä, joka paikkaa lievästi halvan näköistä lavastusta.

Esikoisohjaaja Geoghegan onnistuu alussa luomaan uhkaavaa tunnelmaa pari kertaa todella mallikkaasti, joten on sääli, että lopulta rymistelyinto vesittää touhun. Ohjaajalla on taitoa myös kertoa ilman dialogia, sillä elokuvan ensimmäiset 10 minuuttia esittävät jo runsaasti informaatiota ilman sanoja. Kokonaisuus ei silti nouse osiensa summaa isommaksi. Toivottavasti seuraavassa elokuvassa tärppää paremmin.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.75/5.00 (4)
 JSSMKKPI
  3.0 3.5 2.0 2.5
keskiarvo
lukijat i
3.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13