Caroline Munro
Sonny Chiba - Osa 4: 70-luvun rikoselokuvat
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10

Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell (1972)

aka Mayaku baishun G-Men: Kyofu no niku jigoku

Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell #1 Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell #2

Sonny Chiban parhaisiin elokuviin lukeutuva A Narcotics Agent's Ballad (aka Narcotics/Prostitution G-Men, 1972) sai samana vuonna jatko-osan Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell, jossa Chiban esittämä huumekyttä Kikuchi matkaa Okinawalle. Eksoottisesta kulttuurista ja Yhdysvaltojen sotilastukikohdista tunnetulla Okinawalla nuori nainen on tepastellut heroiinipäissään parvekkeen kaiteen yli, mikä käynnistää huumeringin jäljille johdattavan poliisitutkinnan. Ulkopuolinen Kikuchi saapuu paikalle piilokytän roolissa ja alkaa junailla itseään huumediilereiden sisäpiiriin.

Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell [1]
Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell [2]

Molemmat Narcotics/Prostitution G-Men -elokuvat pohjaavat liikemies Tsusai Sugawaran yhteiskunnallisiin puhdistuskampanjoihin, joiden teemoina olivat muun muassa huumeet ja prostituutio. A Narcotics Agent's Balladissa jälkimmäinen osa-alue uhkasi hetkittäin karata elokuvan viestin vastaiseksi tissieksploitaatioksi. Terrifying Flesh Hell lupaa mennä vielä pidemmälle, mutta kyse on roiseja julisteita suunnitelleiden markkinointimiesten vedätyksestä. Todellisuudessa seksiä ja paljasta pintaa on aiempaa vähemmän ja painopiste enemmän huumeiden puolella.

Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell [3]
Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell [4]

Terrifying Flesh Hell on valitettavasti rakennettu edeltäjäänsä huterammalle pohjalle. A Narcotics Agent's Balladin kaltaista taitavaa jännitysruuvin kiristämistä ei ole luvassa eikä alamaailman vaikutusta ihmissuhteisiin syväluodata. Terrifying Flesh Hell on pikemminkin suoraviivainen poliisit vastaan roistot -tarina vailla sen suurempaa kunnianhimoa. Yllättävää kyllä, tämä ei silti tee elokuvasta mitenkään huonoa. Ripeä rytmitys ja Chiban luontainen karisma kantavat vajaan 90-minuuttisen ongelmitta, ja totta kai kuvissa vilahtelee kaikenlaista viihdyttävää genrekuvastoa viheltävistä luodeista baarissa bailaaviin yläosattomiin tanssityttöihin. Chiba kerää lisäksi tyylipisteitä polttamalla elokuvassa kolmen keuhkosyövän edestä tupakkaa.

Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell [5]
Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell [6]

Terrifying Flesh Hellin uusi koukku on tapahtumien sijoittaminen eksoottiselle Okinawalle, jonka kulttuuri eroaa pääsaaresta kuin saamelaiskylä Helsingistä. Lomasaaren kadut parveilevat ulkomaalaisia ja paikalliset puhuvat aksentilla, josta perusjapanilainen ei ota mitään selkoa. Huumeiden ostajaksi tekeytyvä Kikuchi lyöttäytyy yhteen kadulta löytämänsä puoliverisen "negron" (tummapintainen japanilaisnäyttelijä Ken Sanders) kanssa ja alkaa lämmitellä suhteita kuolleen tytön siskoihin, joista yhdellä on Vietnamin sodasta palaava amerikkalainen miesystävä (Osman Yusuf). Jäljet johtavat klubeille, joiden kautta Okinawan kaduille virtaa huumeita Vietnamista, Filippiineiltä ja Hongkongista.

Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell [7]
Narcotics/Prostitution G-Men: Terrifying Flesh Hell [8]

Okinawan valitseminen tapahtumapaikaksi tuo elokuvaan hieman eteläistä charmia, mutta kovin mielenkiintoisesti näyttämöä ei hyödynnetä. Hupaisampaa on sen sijaan Terrifying Flesh Hellin puusilmäinen muukalaiskuva. Etenkin amerikkalaiset esitetään kaikki huumediilereinä, jotka raiskaavat japanilaisia naisia ja organisoivat huumeorgioita jenkkiarmeijan tiloissa. 70-luvun Sonny Chiba -elokuvan ollessa kyseessä, taustalla ei kuitenkaan liene erityisen vahvaa poliittista kannanottoa, vaikka amerikkalaiset eivät olekaan olleet okinawalaisten suuressa suosiossa sodan jälkeen. Kansainvälinen kasvokaarti lykkää elokuvaa myös hieman monikansallisemmille aalloille, toimien siltana Narcotics/Prostitution G-Men -sarjan epäsuoralle jatkolle Tokyo-Seoul-Bangkok Drug Triangle (1973), jossa tapahtumat sijoitettiin lähes kokonaan ulkomaille.

Versioinfo (9.3.2018):

Elokuvaa ei ole koskaan julkaistu kotivideoformaatissa. Arvostelu perustuu Toein satelliittikanavalla esitettyyn printtiin.

***--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10