Caroline Munro

Mangiati vivi! (1980) :: Eaten Alive!

aka Doomed to Die; Eaten Alive by the Cannibals!; Mangiati vivi dai cannibali; The Emerald Jungle

Mangiati vivi! #1 Mangiati vivi! #2

Eaten Alive on Umberto Lenzin ohjaama kannibaalielokuva, joka valmistui Man from Deep Riverin jälkeen ja ennen Cannibal feroxia. Elokuva on raaka, mutta tylsä ja pitkäveteinen, jonka parhaimmat hetket on kierrätetty sellaisenaan muista genren elokuvista. Se kannattaakin katsoa ainoastaan roska-arvojensa, alastomuuden ja goren takia.

Mangiati vivi! [1]
Mangiati vivi! [2]

Juonen kannalta tarpeettomat, aidot eläintentappokohtaukset on ripoteltu mukaan elokuvasta Man from Deep River. Samasta elokuvasta on myös otettu mukaan alkuasukasnaisen raiskauskohtaus ja hänen toverinaan olleen miehen tappaminen. Elokuvassa nähtävä miehen peniksen katkaisu löytyy taas alun perin Sergio Martinon ohjaamasta Mountain of the Cannibal Godista. Kolmantena lainauskohteena toimii Ruggero Deodaton Ultimo mondo cannibale, josta mukaan on tarttunut alkuasukasnaisen (Me Me Lai) tappaminen.

Elokuvan kehystarinassa Shelia Morris (Janet Agren) etsii kadonnutta sisartaan Diannea yhdessä entisen Vietnam-veteraanin Mark Butlerin (Robert Kerman) kanssa. Jäljet johtavat New Yorkista Etelä-Amerikan viidakoihin, jossa outo uskonnollinen kultti harjoittaa puhdistautumista arveluttavin keinoin. Kuten arvata saattaa, pian päähenkilöille käy selväksi ettei Diannen löytäminen ole todellakaan heidän suurin ongelmansa...

Mangiati vivi! [3]
Mangiati vivi! [4]
Versioinfo (12.8.2003):

Vipco on julkaissut elokuvasta Benelux-maihin Strong Uncut -kasettiversiot, jotka erottaa leikatuista UK-Vipcoista (Yli 5 min leikattu, sisältäen kaikki eläinraakuudet ja muiden väkivaltaisten kohtausten pehmennyksiä tai poistoja) Strong Uncut -tarrasta ja viimeistään siitä ettei itse kasetista löydy brittien 18-ikärajapalloa. Elokuvasta on myös olemassa ainakin Italian Gore Classics -punakansijulkaisu, joka on leikkaamaton, remasteroitu ja laajakuvaversio.

Dvd-julkaisuista kannattaa vältellä myöskin kasetin kanssa saman kohtalon kokenutta UK-Vipcoa. Leikkaamattomana, remasteroituna, laajakuvaversiona ja lisämateriaalia sisältävänä kannattaa harkita esim. Hollantilaista EC Entertainmentin R0-dvd:tä.

**---
© Juha Pyykönen, julkaistu: 12.8.2003
keskiarvo
toimitus
2.19/5.00 (8)
 JSJMKKJM*JPMMMK*PI
  2.5 2.0 3.0 1.5 2.0 3.0 2.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
2.13/5.00 (20)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -17 (31)
55%
Mangiati vivi! (1980)  Mangiati vivi! (1980)Eaten Alive!