Caroline Munro

Lager SSadis Kastrat Kommandantur (1976) :: SS Experiment Camp

aka Captive Women II: Orgies of the Damned; S.S. Experiment; SS Experiment Love Camp

Lager SSadis Kastrat Kommandantur #1 Lager SSadis Kastrat Kommandantur #2

En ole koskaan täysin ymmärtänyt mikä tekee tästä elokuvasta niin kuuluisan. Onhan mukana toki yksi ilkeä kirurginen toimenpide, mutta muuten kuvasto on muuhun genreen nähden melko kesyä. Ilmeisesti SS Experiment Campin asenne naisia kohtaan auttoi sitä pääsemään video nasty -listalle ja siten sen maine on säilynyt.

Lager SSadis Kastrat Kommandantur [1]
Lager SSadis Kastrat Kommandantur [2]
Lager SSadis Kastrat Kommandantur [3]

Natsipätkäksi elokuva on kuitenkin tylsä, eikä sitä jaksaisi katsoa, ellei vähän väliä silmille hyökkäisi harvinaisen kornia dialogia. Väkivaltaakin on mukana, mutta jos on nähnyt Ilsa, She Wolf of SS:än, ei tämä tarjoa mitään uutta. Samoin on asia seksin kanssa: sitä kyllä löytyy, mutta ei läheskään niin paljoa kuin esim. Lee Frostin klassikossa Love Camp 7. Ynnätään tähän vielä harvinaisen huvittava käsikirjoitus - rakkausjuonteineen - niin olo alkaa olla aika turhautunut.

Lager SSadis Kastrat Kommandantur [4]
Lager SSadis Kastrat Kommandantur [5]
Lager SSadis Kastrat Kommandantur [6]

SS Experiment Camp ei toimi edes kalkkunana, sillä vaikka se on huono, on siinä vastenmielinen tunnelma. Kuvaus tuo mieleen turkkilaiset vankilat, näyttelijät yrittävät liiaksi ollakseen täysin tumpeloita, ja vaikka käsikirjoituksesta saisi ajoittain irti kornia hupia, pilaa kaiken leikkaussalikohtaus, jossa mieheltä poistetaan kivekset. Sen jälkeen ei paljoa naurata, ellei sitten ole paatunut ruumiinavauselokuvien diggari. Tosin tällöinkin kannattaa lähteä mieluummin etsimään Juan Logarin (ilmeisen mieleenpainuvaa) elokuvaa Autopsia (1973). Puolikas tähti herahtaa parista hyvästä läpästä.

*½---
© Jari Mustonen, julkaistu: 17.8.2003
keskiarvo
toimitus
1.67/5.00 (3)
 JSJM
  2.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
1.67/5.00 (6)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -6 (13)
46%
Lager SSadis Kastrat Kommandantur (1976)  Lager SSadis Kastrat Kommandantur (1976)SS Experiment Love Camp