Caroline Munro

Morgane et ses nymphes (1971) :: Girl Slaves of Morgana Le Fay

Morgana Le Fayn nymfot

aka Le diavolesse; Les sortileges de Morgane

Morgane et ses nymphes #1 Morgane et ses nymphes #2

Jossakin päin Etelä-Ranskan pittoreskia maaseutua vietetään ikuista lesbolaisen rakkauden juhlaa. Myyttisistä kuningas Arthurin keskiaikaisista tarinoistakin tuttu mahtava ja jumalaisen kaunis noita Morgana Le Fay (Dominique Delpierre) vaikuttaa nyt 70-luvun Ranskassa seksiorjiksi pakotetun nymfikatraansa kanssa. Morganan seuraneideiltä ei koskaan tule puuttuman mitään, ikuinen elämä mukaan lukien, kunhan nuoret kaunottaret vain tarjoavat vastarakkautta taikavoimia ja meediokykyjä omaavalle valtiattarelleen.

Morgane et ses nymphes [1]
Morgane et ses nymphes [2]

Kurissa ja nuhteessa neitosia pitää kyttyräselkäinen, sinistä luomiväriä ja kajaalia käyttävä kääpiö Gurth (Alfred Baillou). Hän onkin ilahduttavasti ainoa miespuolinen päähenkilö tässä Bruno Gantillonin debyyttinään vuonna 1971 ohjaamassa, hurmaavaa euroroskaa edustavassa eroottisessa aikuisten satuelokuvassa. Gurth on Morgana-noidan oikea käsi tämän salaperäisessä linnassa ja kenties rakastunutkin hallitsijattareensa. Tunne on kuitenkin yksipuolinen.

Françoise (Mireille Saunin) ja Anna (Michèle Perello) ovat parikymppisiä kauniita nuoria naisia autoiluretkellä Ranskan maaseudulla. Maailma on avoinna, ja ilman erityisempää päämäärää matkaa tekevät neitokaiset kikattelevatkin avoimesti tulevaisuudesta ja suunnitelmistaan vastakkaisen sukupuolen suhteen. Ystävykset joutuvat kuitenkin autoillessaan eksyksiin ja päätyvät hämäräperäisestä majatalosta neuvoa kysyessään lyhytkasvuisen Gurthin viekkaiden silmäilyjen alle.

Morgane et ses nymphes [3]
Morgane et ses nymphes [4]

Polttoaineen loputtua Françoise ja Anna päätyvät viettämään yön tien laidalta löytyneessä heinäladossa lesbiaanisin metodein toisiaan lämmittäen, kuvaaja Jean Monsignyn kameran nuollessa ystävysten alastomia vartaloita kilpaa naisten kielien kanssa. Aamulla Anna on kadonnut, ja paikalle ilmaantuva kyttyräselkä-Gurth tarjoutuu opastamaan Françoisen ystävänsä jäljille.

Morgane et ses nymphes laittaa tässä vaiheessa entistäkin unenomaisemman eroottisen vaihteen päälle, Françoisen saapuessa itseohjautuvalla veneellä läpikuultaviin yöpaitoihin pukeutuneiden hemaisevien seireenien saattamana vastarannalle. Ystäväänsä Annaa etsivä Françoise saa Morganana Le Faylta ota-tai-jätä -tarjouksen, ikuisen elämän ja nuoruuden tämän rakastajattarena haaremin muiden naisten joukossa - tai päätymisen linnan vankityrmään Morganan tarjouksesta kieltäytyneiden ikäneitojen seuraan.

Morgane et ses nymphes [5]
Morgane et ses nymphes [6]

Muilta osin Morgane et ses nymphes keskittyykin itse asiaan, eli kauniisti kuvattuun paljaaseen naiskauneuteen, yöllisiin tanssiesityksiin ja lesbo-orgioihin Morganan linnassa - taikasormuksia, talismaaneja ja silmänkääntötemppuja unohtamatta. Jean Monsignyn on-location -kuvaus on tyylikkään aistikasta ja eroottiset kuvat enemmän kilttejä kuin likaisia. François de Roubaixin (Le Samourai, 1967) pehmeä kitaramusiikki sopii tunnelmiin kuin nakutettu, sillä viitteellisistä kauhuelementeistään huolimatta tämän pienen ranskalaishelmen tyylilaji on kuitenkin enemmän erotique fantastique.

Versioinfo (21.12.2011):

Another World Entertainment ansaitsee hatunnoston sensuellin seksploitaatioharvinaisuuden suomijulkaisusta. Anamorfisen laajakuvan ja kohtuullisesti ekstroja, kuten ohjaaja Bruno Gantillonin haastattelun, sisältävä dvd ilmestyi Supersoundsin jakelemana heinäkuussa 2011.

***½-
© Mika Helminen, julkaistu: 21.12.2011
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (4)
 JSSMMHMM
  2.5 3.5 3.5 2.5
keskiarvo
lukijat i
3.63/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  1 (3)
33%
Girl Slaves of Morgana Le Fay (1971)  Girl Slaves of Morgana Le Fay (1971)Morgane et ses nymphes