Jump to content


Jeremias Rahunen

Member Since 24 Apr 2006
Offline Last Active Jun 08 2021 07:38

Posts I've Made

In Topic: Alfred Hitchcock

20 September 2020 - 17:38

Topaz 1969 ***

09910.jpg

Kylmä sota ja Kuuban ohjuskriisi ovat pääosassa tässä Hitchcokin ohjaamassa agenttijännärissä, jossa ollaan neuvostodokumenttien perässä, jotka paljastaisivat asetarvikehankinnat, jotka Neuvostoliitto on hommannut Kuubaan ja mihin kohteisiin ohjukset osoittavat Amerikan maaperällä. Lisäksi olisi selvitettävä kuka toimii kenenkin valtion palveluksessa. Tällä kertaa Hitchcockin elokuvassa ei nähdä kovimpia staroja, mutta Topaziin se sopii koska agenttielokuvissa hieman tuntemattomammat kasvot ovat oikeastaan hyväkin ratkaisu. Elokuva on periaatteessa laadukas tuotanto, joka tosin on Hitchcock-asteikolla hieman liian puhelias ja ikimuistoiset kohtaukset loistavat poissaolollaan. Elokuvan kesto ja kerronan dialogivetoisuus pudottavat hieman pisteitä mutta kelpo elokuva kuitenkin kyseessä. Ei kuitenkaan kirkkainta Hitchcockia.


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

11 September 2020 - 07:10

Brian Yuzna : Society (1989) **½

Yläluokkaisen perheen pojalle selviää, että hänen perheensä sisällä tapahtuu ikäviä asioita ja kun aiemmin aiheesta todisteita tuonut poika löytyy myöhemmin hämäräperäisessä liikenneonnettomuudessa kuolleena, on aika selvittää mistä kaikessa on kyse. Vaikka society on kauhukomedia niin itse odotin ennakkoon tämän olevan tiukempi leffa. Valitettavasti Society on vähän turhankin simppeli tekele ja kerronnaltaan löysä, jossa erikoisefektit ottavat pääosan varsinaiselta muulta tarinankerronalta.Tällaisenaankin elokuva kyllä on ihan katsottava mutta ei yhtään sen enempää.


In Topic: Suositeltavia dokumentteja?

05 September 2020 - 12:30

Thorsten Schütte : Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016) ****

220px-Eat_That_Question_Frank_Zappa_in_H

Frank Zappan haastatteluista ja esiintymisistä koottu dokumentti tarjoaa mielenkiitoisen katsauksen 60-90-lukujen väliselle ajanjaksolle ja Zappan uralle.Zappa oli sanoituksissaan monesti räävitön ja musiikillisesti ilmeisen lahjakas kaveri, eikä häntä missään nimessä tule lokeroida pelkästään rock-genreen, vaan mies sävelsi myös paljon esim. klassista ja avantgardista musiikkia. Itse asiassa, olisi varmaankin helpompi luetella ne musiikilliset genret joita mies ei urallaan kokeillut. Dokumentissa näytetään miten Zappa joutuu taistelemaan sananvapauden puolesta, koska tuohon aikaan musiikkia alettiin sensuroimaan sanoituksien osalta. Zappa luottikin omaan tekemiseen siinä määrin, että erosi levy-yhtiöstään ja perusti oman, jonka alla sai tehdä vapaammin omia juttujaan. Silti esim. tunnettujen poliitikkojen kaksinaismoralistiset vaimot ottivat Zappan ja joukon muita artisteja kynsiinsä, samalla kun musiikin ikärajavaroitustarroja alettiin iskemään levyjen päälle. Onneksi Zappa oli terävä kaveri ja osasi jauhottaa tällaiset kaksinaismoralistit melkeinpä näytöstyyliin.


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

23 August 2020 - 19:58

Floyd Mutrux : Dusty and Sweets McGee (1971) **½

Pseudodokumentti 70-luvun Los Angelesin huumeiden käyttäjien arjesta, jota värittävät amerikan raudat, autoradiot ja päivän hittibiisit. Elokuvassa ei ole varsinaista juonta ja sen sijaan nähdään joukko tuokiokuvia ja pari ilkeätä suonensisäisten huumeiden pistokohtausta. Sinänsä kiinnostava aihe jää nyt lillumaan liiaksi omalla painollaan ja kokonaisuus on hieman puuduttava. Ajankuvaa on toki tarjolla ja hyvää musiikkia.

 

Roger Donaldson : The Recruit (2003) ***

Jännäri jossa Al Pacino esittää CIA:n rekrytoijaa, joka scouttaa Colin Farrellin esittämän lipevän, mutta lahjakkaan nuorukaisen ja joukon muita kokelaita CIA:n "farmille" koulutettavaksi. Tarkoituksena olisi että koulutuksesta loppuun selvinneet tulisivat työskentelemään jatkossa CIA:n listoilla. Myöhemmin tosin paljastuu, että farmilla on myös myyrä joka pitäisi paljastaa. Näitä tämän tyyppisiä trillereitä pukkaa tasaista tahtia, eikä tämä ole genrensä huonommasta päästä, mutta jäänee silti keskikastiin johtuen turhasta twistailusta. Pacino ja Farrell ovat kuitenkin hyvä näyttelijäparivaljakko, joka jaksaa pitää mielenkiintoa yllä ja tarina rullaa hyvällä sykkeellä eteenpäin.


In Topic: Kadonneet suomalaiset

22 August 2020 - 18:54

Vain neljä kertaa vuodelta 1968

 

"Vain neljä kertaa (1968) on Aito Mäkisen ja Virke Lehtisen ohjaama romanttinen komedia, joka etenee päähenkilön kertomana takaumana. Lasse (Esko Salminen) eroaa toisesta vaimostaan Pirkosta (Liisamaija Laaksonen) kun käy ilmi, että hänellä on lapsi Raijan (Kirsti Wallasvaara) kanssa. He menevät naimisiin, mutta pohtiessaan kolmea avioliittoaan Lasse tulee pian epävarmaksi siitä, oliko avioituminen lapsen vuoksi sittenkään viisas ratkaisu."

 

Tätä elokuvaa ei liene julkaistu missään formaatissa?

 

https://elonet.finna..._elokuva_117755