Jump to content


Jeremias Rahunen

Member Since 24 Apr 2006
Offline Last Active Jun 08 2021 07:38

Topics I've Started

Jalustinkaiuttimet alle 300€ hintaluokassa

17 September 2020 - 21:44

Löytyykö foorumilta kantaa kumpi olisi parempi kaiutinpari Dali SPEKTOR 2 vai Elac Debut B5.2 ?

 

Kuuntelen lähinnä 60-70-lukujen rock- ja pop-musiikkia, mutta toki myös paljon muutakin. Etsin sellaista pehmeää soundia, jossa äänen dynamiikka ja erottelu toimisi hyvin ja soundi olisi iso tuossa hintaluokassa.Karsastan sellaista metallista keinotekoista soundia, jota tietyt kaiutinmerkin tarjoavat nykypäivänä.


Komisario Palmu-elokuvat

24 July 2020 - 21:29

Matti Kassila : Tähdet kertovat, komisario Palmu. (1962) ****

11836.jpg

Sarjassaan kolmas Palmu-elokuva alkaa kun eräs rouva löytää koiraa ulkoiluttaessaan Tähtitorninmäeltä miehen ruumiin. Ensialkuun näyttää siltä että kyseessä on puliukon ja lättähattujen välienselvittelyn tulos, mutta myöhemmin alkaa paljastumaan hieman kulmikkaampi tapahtumien ketju. Palmu-elokuvan pää-trio eli Joel Rinne, Matti Ranin ja Leo Jokela vetävät hyvin yhteen ja Kassilan ohjausta voi myös kehua. Kuvakerronta on särmikästä ja tarina etenee hienosti eteenpäin. Tästä voisi ottaa mallia moni nykyinenkin suomalainen elokuvantekijä.

 

Elokuvan huumori on katsojalle silmää iskevää ja lopun kruunaa Helge Heralan esittämä majuri Carl Gustaf Vadenblick, jossa on aimo ripaus Hitleriä ja jonka etunimet on otettu ilmeisesti marsalkka Mannerheimilta,


Niksejä keräilyesineiden kunnostamiseen

04 February 2017 - 13:16

Ostin pari keräilysarjakuvaa, joiden kansissa pienet tussimerkinnät. Kansi on kiiltävää paperia ja kysynkin nyt on onko jotain kikka kolmosta jolla voisin pyyhkiä tussimerkinnän sotkematta itse kantta. Löytyykö jotain liuotinainetta yms. jippoa jolla kannen saisi putsattua?


Kotimaisia elokuvia blu-rayllä

29 November 2016 - 12:19

Tämän topicin alla voisi mainita kotimaisia elokuvia blu-ray-formaatilla. Näitä alkaa näköjään pikku hiljaa tippua myös vanhemmistakin elokuvista, mikä onkin hieno homma.

 

Jätetään uutuusleffat mainitsematta ja keskitytään näihin hieman vanhempiin:

 

Komisario Palmun Erehdys

Kulkurin valssi

Pojat

Talvisota

Valkoinen Peura

 

Lisäksi Aki Kaurismäen elokuvia on julkaistu paljon. Oliko jopa kaikki pitkät elokuvat tähän mennessä?

 


Dedikoitu CD-soitin vs. Blu ray-soitin

12 October 2015 - 20:37

Olen kuunnellut cd-levyjäni pääosin blu ray-soittimella, joka on kiinni vahvistimessa. Aika usein netissä törmää juttuihin, joissa suositellaan käyttämään musiikin kuunteluun ns. perinteistä cd-soitinta. Onko ääni paremman kuuloista? Onko kokemusta asiasta?