Manara pin-up
Elitistin levyhyllystä
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Nightsatan: Midnight Laser Warrior (2010)


Raidat

  • 1. Four Eyed Cyclops
  • 2. Midnight Laser Warrior
  • 3. Death Chess 2000
  • 4. Karelian Starmaster
  • 5. Ninja Apocalypse
  • 6. Stars, Our Destination
  • 7. Steel Diamond Part IV

Maa

Midnight Laser Warrior #1 

Turkulaisen Nightsatan-bändin taustalla häärii joukko Suomiskenestä ennalta tuttuja nimiä kuten tuottajana toiminut pitkän linjan konemusiikkiguru Jori Hulkkonen ja yhdessä Tuomas Laurilan kanssa Midnight Laser Warrior -levyn masteroinut Jussi "Circle" Lehtisalo.

Itse bändi koostuu hieman mystisemmästä pseudonyymijoukosta. Mazathoth, Wolf-Rami ja Inhalator II eivät ehkä monille ole ennalta tuttuja nimiä, mutta ei kannata säikähtää. Mistään vitsistä ei ole kyse, sillä nämä herrasmiehet hallitsevat syntikkansa ja laser-rumpunsa.

Nightsatan itsessään on vielä kohtalaisen tuore bändi. Esikoisseiskatuumainen Steel Diamond julkaistiin pari vuotta takaperin ja vuonna 2010 sitä seurasi Solina Recordsin julkaisema pitkäsoitto, Midnight Laser Warrior. Bändin soitanto hoituu hyvin vahvasti John Carpenterin ja Giorgio Moroderin hengessä. Myös yhtyeet kuten Umberto, Zombi ja Zombie Zombie tulevat mieleen kun vertailua musiikillisen annin suhteen lähdetään suorittamaan. Nightsatan itse on ristinyt musiikkigenrensä lasermetalliksi.

Uusimmalta levyltä löytyy hupaisasti nimettyjä biisejä laidasta laitaan; on "karjalaista tähtiherraa", "ninja apokalypsiä", sekä Roger Corman -tuotannosta Death Race 2000 (1975) nimensä imitoinut "Death Chess 2000". Biisit ovat kauttaaltaan vetäviä ja maalailevat jokainen nimensä mukaisia äänimaisemia harvinaislaatuisen taidokkaasti - vanhan koulukunnan syntikkasankareiden perinteitä vaalien, mutta samalla lisäten mukaan aina jotain uutta ja omaa.

Midnight Laser Warriorin cd-levy on ollut myynnissä jo hyvän aikaa, mutta nyttemmin kesällä 2011 cd:n rinnalle saatiin tarjolle Svart Recordsin ja Solinan yhteistyön tuloksena myös vinyylivaihtoehto. LP-julkaisu on rajoitettu 500 kappaleeseen, joista sadan ensimmäisen mukana toimitettiin juliste sekä bändijäseniä instrumentteineen ilmentävät paperinuket. Julkaisujen biisivalikoima eroaa myös hieman, LP:llä remix-piiloraidan korvaa Midnight Laser Warrior -kappale, joka jäi aiemmin cd:ltä pois Hulkkosen toiveesta.Livenä bändiä kannattaa käydä kuulemassa mieluiten sopivan pienessä esiintymistilassa, sillä ainakin Goblinin taannoisen keikan lämppäriesiintymisessä oli havaittavissa selkeää instrumenttien äänenpainon riittämättömyyttä suuren ja avaran tilan vaatimukset huomioiden.

****-
keskiarvo
toimitus
3.83/5.00 (3)
 JSSMTP
  4.0 4.0 3.5
keskiarvo
lukijat i
4.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
albumin!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9