Manara pin-up
Judge Dredd - Lain arpiset kasvot
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5


DREDDXPERIENCE: Interaktiiviset

Judge Dreddin maailma ei ole saanut vertaistaan peliä. Käytännössä kaikki ovat olleet vain halpaa väkivaltatoimintaa, vailla aitoa yritystä. Samoja teemoja kierrätetään ja lähes jokaisessa taistellaan Judge Deathia vastaan jossain vaiheessa.


Tasohyppelyt/Beat 'em upit (1986-1995)

Commodore 64:lle ilmestyi peräti kaksi Dredd-peliä. Ensimmäinen ilmestyi Melbourne Housen (1987) ja toinen Virginin (1991) valmistamana. Melbourne Housen suoraviivaisessa pelissä salatupakoitsijakin on aina haulikolla sivullisia räiskivä raivohullu. Virginin versiossa on taasen kuusi selvitettävää tasoa, joissa Dredd voi liikkua myös moottoripyörällään. Virginin versio ilmestyi jo pahasti kuihtuneille Commodore markkinoille niinkin myöhään kuin 1991. Molempia pelejä löytyy myös muilta mikrotietokone alustoilta.

Acclaim julkaisi tasohyppelyn SNES- ja Sega-alustoille (ja DOS). Vaikka kansi onkin otettu elokuvasta, niin itse peli on perinteistä sarjakuvaan perustuvaa tasohyppelyä ja ampumista. Eri tasoilla vieraillaan mm. kirotussa maassa ja Deadworldissa.

Midwayn arcade-peliosasto kehitti sivulta kuvattua Beat'em Up -kolikkopeliä 1990-luvun alussa. Samaan aikaan yhtiön toinen osasto rakensi flipperiä. Arcadepeli rakennettiin lähes valmiiksi, mutta sitä ei koskaan julkaistu. Vuosia myöhemmin pelin ROM vuodettiin nettiin ja sitä on voinut testata PC-koneilla. Samalla varmistui, että peli oli rakennettu lähes täysin toimintakuntoiseksi.


Shoot 'em upit / first person shooter (1995-2003)

Tasohyppelyiden ja sivustapäin kuvatun toiminnan aika alkoi olla ohi 1990-luvun puolessa välissä. FPS-pelit valtasivat alaa ja Dredd juuttui niihin.

Acclaim julkaisi 1997 valopistoolilla pelattavan Judge Dredd -arcaden. Se julkaistiin vuotta myöhemmin Playstation-versiona ja oli niin ikään valopistoolilla pelattava.

Rebellion on brittiläinen peliyhtiö, joka osti 2000AD:n vuosituhannen alussa. Rebellionin ensimmäinen menestys oli Atari Jaguarille julkaistu Alien vs. Predator (1994). Sen onnistunut PC-versio viisi vuotta myöhemmin nosti yhtiön huipulle. Judge Dredd: Dredd vs. Death (2003) -pelissä Rebellion yritti toistaa saman konseptin eli rakentaa tunnelmaltaan ylivertaisen pelikokemuksen. Lopputulos ei ollut odotuksien arvoinen ja pelistä tuli keskinkertainen FPS-seikkailu.


Judge Dredd -flipperi (1993)

Williams/Midway julkaisi vuonna 1993 laajakenttäisen flipperin. Äänet ja asenne sopivat hyvin sarjakuvan luonteeseen ja peli herättikin aikoinaan vastustusta mustan huumorinsa ja väkivaltansa vuoksi. Mailoja on neljä ja kenttä on täytetty erilaisella Mega-City- ja Deadworld -rekvisiitalla. Rampit simuloivat moottoriteitä ja monet tehtävät perustuvat niiden hallintaan. Lainvalvomistehtävien lomassa on erillinen kuuden pallon multiball, jossa pyritään pääsemään mustien tuomareiden ulottuvuuteen jahtaamaan itse Judge Deathia.

Laite on surullisen kuuluisa eräästä suunnitteluviasta. Pyörivä Deadworld rikkoontuu aikaa myöten ja mekaanista osaa on vaikea enää löytää. Vaikka haitta on kiusallinen, niin se on myös onneksi melko näennäinen; Se poistaa laitteesta muutaman sinällään turhan, mutta nokkelan toiminnallisuuden (magneettinen käsi ja pyörivä Deadworld). Itse pelaamista vika ei kuitenkaan juurikaan haittaa.

PC:lle ilmestyi 1998 Judge Dredd Pinball, mutta sillä ei ole mitään yhteistä Midwayn laitteen kanssa.


Muut

Aiheesta on vuosien mittaan on ilmestynyt useita roolipelejä sekä erilaisia keräilykortti- ja lautapelejä. Lautapelit ovat useimmiten olleet brittiläisen Games Workshopin käsialaa ja vanhin niistä on tehty jo vuonna 1982. Roolipeleistä laajin on ollut Mongoosen valmistama Judge Dredd [d20]. Siihen on tuotettu jo 15 eri laajennusosaa, kun taas muilla kilpailijoilla ne ovat jääneet vain muutamaan. Mobiilialustoille on viime aikoina ilmestynyt mm. iOS-/Android-mobiilipeli Judge Dredd vs Zombies (2012) sekä eräänlainen digitaalinen pelikirja Judge Dredd: Countdown Sector 106 (2012).

 JSJMKKMMJLEMPITKALKA
1.Judge Dredd Pinball (1993)............3.5......3.50...
2.Judge Dredd: Dredd Vs. Death (2003)............3.0......3.00...
3.Judge Dredd (1987)............3.0......3.00...
4.Judge Dredd (1995)2.53.01.53.02.52.52.52.502.06
 JSJMKKMMJLEMPI3.002.06
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5